This post has already been read 20 times!
Η Ρωσία προειδοποίησε τη Δύση την Τετάρτη ότι εργάζεται για μια ευρεία απάντηση στις κυρώσεις που θα είναι ταχεία και αισθητή στις πιο ευαίσθητες περιοχές της Δύσης.
Οι κυρώσεις που ανακοινώθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου, οι οποίες απέκοψαν τη ρωσική κυβέρνηση από τα συναλλαγματικά αποθέματα που διατηρούνται στο εξωτερικό και περιόρισαν την πρόσβαση στο SWIFT, προκάλεσαν την απώλεια περίπου των μισών συναλλαγματικών της αποθεμάτων. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν αποφύγει να στοχοποιήσουν μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου και έχουν επικεντρωθεί στις τράπεζες, τις θυγατρικές τους, τους Ρώσους ολιγάρχες και τις οικογένειές τους.
Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Castellum.Ai, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία έγινε στόχος 2.778 κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεβάζοντάς τις σε περισσότερες από 5.530. Ως αποτέλεσμα, η οικονομική πίεση στη χώρα αυξάνεται καθημερινά, αφού ο ίδιος ο Πούτιν περιέγραψε αυτές τις κυρώσεις ως «παρόμοιες με κήρυξη πολέμου».
Στην παρακάτω λίστα θα δούμε πως διαμορφώνεται η κατάταξη των χωρών με τις περισσότερες κυρώσεις, σύμφωνα με το Castellum.Ai.
Πηγή: Statista
7. Κούβα
pixabay.com
208 κυρώσεις
6. Μιανμάρ
AFP
510 κυρώσεις
5. Βενεζουέλα
pixabay.com
651 κυρώσεις
4. Βόρεια Κορέα
AFP
2,077 κυρώσεις
3. Συρία
AFP
2,608 κυρώσεις
2. Ιράν
ΑΠΕ-ΜΠΕ
3,616 κυρώσεις
1. Ρωσία
pixabay.com
Πριν τις 22 Φεβρουαρίου: 2,754 κυρώσεις
Μετά τις 22 Φεβρουαρίου: 2,827 κυρώσεις